Domov News 10 najkrajších konceptov spred desiatich rokov

10 najkrajších konceptov spred desiatich rokov

Nissan Resonance

Futuristické koncepty boli vždy devízou japonských tvorcov automobilov. Do tohto davu sa zaradil aj nový koncept automobilky Nissan, ktorý na detroitskom autosalóne v roku 2013 predstavil kompaktné SUV s názvom Resonance. Ihneď po odhalení dostal novinármi označenie Murano budúcnosti.

Sériové Murano bolo na trhu od roku 2009 a teda modernizácia visela vo vzduchu. Koncept Resonance predstúpil pred dav motoristickej verejnosti so širokou škálou prevratných tvarov, futuristickým dizajnom a hypermodernými prvkami interiéru. Výzor automobilu bol svalnatého charakteru. Dominanciu tvarov prebrali okrúhle prvky v kontraste s ostrými hranami mohutných prelisov. Najzaujímavejšou líniou je prelis na oboch bokoch automobilu, ktorý spája zadné LED-diódové svetlomety s prednými v efektnej vlnovke, končiacej ich začiatkom v postupne sa rozširujúcom písmene “V”. Predná maska tvarovo pripomína rozhnevaný úškrn robota z akčného filmu, s veľkým nosom Nissan uprostred mriežky masky chladiča. Chýbať nesmie ani módny hit v podobe celosklenenej panoramatickej strechy.

Pod kapotou konceptu bol umiestnený hybridná pohonná sústava pozostávajúca z 2,5-litrového zážihového štvorvalca a elektromotora. O prenos sily na všetky kolesa s starala bezstupňová CVT prevodovka Xtronic novej generácie. Koncept bol dlhý 4841 mm, široký rovných 2000 mm, vysoký 1730 mm a jeho rázvor náprav dosahoval hodnotu 2875 mm. Postavený bol na 22-palcových karbónových diskoch.

Interiér prekonal aj tie najmodernejšie očakávania, čo sa týka tvarov, materiálov či technológií tu použitých. Automobil bol centrálne riadený pomocou extravagantného multifunkčného displeja pracujúceho na báze hologramového obrazu. Prírodné sfarbenie interiéru prezentuje hnedá koža.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Predchádzajúci článokFormula 1 na Slovensku? Okruh mal byť v Piešťanoch
Nasledujúci článokTEST Mercedes-Benz A 180 – decentná evolúcia