Domov News 10 najkrajších konceptov spred desiatich rokov

10 najkrajších konceptov spred desiatich rokov

Lincoln MKC

Americká značka Lincoln v roku 2013 predstavila koncept svojho prvého sériovo vyrábaného SUV s označením MKC. Automobil vychádzal z Fordu Escape, ktorý sa v tom čase predával v Európe pod názvom Kuga.

Ako prvý stojí za zmienku interiér, ktorý sa s európskou obdobou menom Kuga nedal porovnať. Panoramatická strecha sa tiahla po celej dĺžke stropu auta. Štvormiestny interiér ponúka možnosť luxusného a priestranného cestovania pre všetkých pasažierov. Z použitých materiálov dominovala koža i čierne lesklé drevené obklady, ktoré boli v kontraste s bielym sfarbením. Chróm lemoval zadnú stranu sedadiel aj ladné krivky panelu prístrojovej dosky.

V porovnaní s Fordom Kuga je Lincoln neporovnateľne vášnivejší a neskrotnejší. Tvar karosérie automobilu mal výraz namosúreného svalovca chystajúceho sa na úder, čo podčiarkovali úzke svetlá, spojené s predným vodorovným mriežkovaním chladiča. Kontrastom je vertikálny znak vsadený v jeho strede. Pocit svalnatosti umocňovali aj ostré prelisy bočných dverí, smerujúce od koncov auta k jeho stredu s klesajúcou tendenciou. Off-road charakter zas zvýrazňovali prvky karosérie ako oplastované podbehy či chrómová krytka spodnej časti predného i zadného nárazníku.

Kncept Lincoln MKC bol postavený na platforme Fordu Escape s rázvorom náprav 2712 mm a vonkajšími rozmermi 4550 x 1932 x 1607 mm. O niekoľko mesiacov neskôr Lincoln potom predstavil sériové prevedenie modelu MKC.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Predchádzajúci článokFormula 1 na Slovensku? Okruh mal byť v Piešťanoch
Nasledujúci článokTEST Mercedes-Benz A 180 – decentná evolúcia